Mistrovství ČR 2017

Po roční pauze, kdy národní mistrovství hostily Čechy, se pro domácí jezdce nejdůležitější závod vrátil do Brna – tentokrát na druhou brněnskou dráhu v Novém Lístkovci. Na dráhu se nemuselo nijak spěchat, protože pořadatel tentokrát neumožnil tradiční předzávodní trénink. Kromě kategorií jedoucí páteční Time Trial tak leckomus chyběla motivace i jet zafandit borcům v téhle disciplíně letos rozšířené o kategorii  13/14. Tituly za rychlé kolo tak byly k mání čtyři. Nejmladší kategorii ovládl Adam Moravec (Pardubice), 15/16 Patrik Horák, juniory domácí Nikolas Kollner a elitní kategorii Dominik Topinka (Řepy).

Na vlastní dráhu, která v minulých letech doznala četných úprav, se sjely rovné tři stovky jezdců a potvrdily tak rostoucí základnu českého a moravského bikrosu. Ač se MČR jede po jednotlivých letech, počítaly se v leckterých kategoriích na tři desítky uchazečů o titul. Početná sestava dorazila i z Benátek nad Jizerou, i když samozřejmě ne v takovém počtu jako vloni při domácím mistrovství.

Většina favoritů prošla sítem vyřazovacích jízd (čtvrtfinále, semifinále) bez zaváhaní a i zelené BCB dresy byly ve finálových jízdách v četném zastoupení, často dva i tři benátečtí rideři mezi finálovou osmičkou. Titul pro Benátky nakonec uhrál v kategorii B11 Jakub Cidlinský v dramatickém finále, které až do poslední zatáčky vedl další benátecký jezdec Honza Pořízek. Bronzová umístění si připsali Šimon Svátek (B8), Milan Rada (B12) a  Lukáš Vesecký (B13), a ve finále se neztratili ani další z BCB ekipy.

Nejprestižnější kategorii Elite Men ovládl letos suverénní Dominik Topinka, který nedal ostatním mnoho šancí, před Mikulášem Nevrklou a Tomášem Haluzou. Zajímavá finále, doprovázená množstvím pádů a tvrdých soubojů, se ale odehrála i v dalších kategoriích – kategorii chlapů nad třicet například vyhrál Radim Kvaček, aniž by se cestou potkal se třetí rovinou.

2016-04-02 KZR Pardubice

V neděli se pak za (i divácky) chladnějšího a větrnějšího počasí jelo mistrovství republiky družstev a týmů, jichž se zapsalo nevídaných 57. To suveréně ovládl A-tým Řep, když bezpečně vedl už od kvalifikačních jízd. Benátkám tentokrát hrozilo, že se nedostanou do TOP10, když jejich bodové zisky poznamenalo množství pádů v úvodních jízdách. Zvládnutá finálová část ale nakonec znamenala osmé místo několik bodů od první pětky, a tak ani letos jsme, po úspěšném loňském výsledku, nepřišli zkrátka.

2016-04-02 KZR Pardubice

Na videozáznamy se tentokrát nedostalo, když do podzimní části bude potřeba dořešit technícké problémy se zařízením pro záznam. Porucha není na Vašem přijímači – kdežto na našem záznamenávači 🙁

Buďte první, kdo článek okomentuje

Vložte komentář

Your email address will not be published.


*