Mistrovství ČR družstev 2021, Pardubice

Následující den po rozdávání individuálních titulů se závodí o tituly klubové, týmové. Počet závodících čtyřčlenných družstev roste kazdým rokem, kdy mezi letošních 73 družstev dokáží největší kluby sestavit a do soutěže poslat i desítku soutěžních čtveřic. Poslední ročníky klubové soutěže jsou více než napínavé a o titulu můžou přemýšlet top družstva hned několika klubů, a letošní rok nebyl výjimkou. Pád nebo horší výsledek i třeba v základní jízdě jednoho z jezdců družstva tak znamená konec titulových ambicí.

Pády a chyby letos míchaly pořadím od prvních kvalifikačních jízd. Postupně tak ztrácely body A-týmy Vyškova, domácích Pardubic i Řep, po tězkém pádu Michala Hrazdíry i Olympusu a vytrácela se i naděje Bohnic. Kdo se vyhýbal chybám byly družstva Benátek. Jezdce top družstev podporovali jejich kluboví kolegové a Benátky si tak zapisovaly nejvyšší počty bodů, obě nejsilnější družstva se tak držela vpředu a v průběžných výsledcích si měnila pořadí. Benátky tak letos ovládly republikové měření sil klubů a kromě suverenního titulu braly i bronz, když se v těsným bodovým rozdílem dostal na druhé místo tým Vyškova, a stejně těsně na čtrtém místě zůstal tým Favoritu Brno, na pátem místě pak první tým z Řep.

Po loňském druhém místě na domácí dráze tak Benátky dosáhly na zlato letos v Pardubicích a mistrovským titulem tak potvrdily svoji pozici mezi nejlepšími kluby na domácí bikrosové scéně.

Výsledky

1 SC BMX BENÁTKY ČERNÁ 179
2 TEAM VYŠKOV A 165
3 SC BMX BENÁTKY ŽLUTÁ 163
4 TJ FAVORIT BRNO 3 161
5 BIKROSCLUB ŘEPY 1 158
6 TJ BMX PARDUBICE A 155
7 BMX & 4X TEAM OLYMPUS A 152
8 BIKE TEAM UNIČOV A 145
9 TJ SLOVAN BOHNICE B 136
10 SK JANTAR OPAVA 1 135

Finálová videa

Fotogalerie

bude doplněna, popřípadě si zapněte sledování účtu Tondy Pekra na Zoneramě a sledujte skvělé fotografie z většiny velkých českých závodů.

Buďte první, kdo článek okomentuje

Vložte komentář

Your email address will not be published.


*